ELECTLifelong Learning Programme / Education and Culture DG
EtusivuProjektin taustaToimintaTuotoksetArkistoPartneritLinkitEPCDYhteystiedot-Choose language
-
  Tervetuloa ELECT-projektin nettisivuille!    
ELECT project imageElect-projekti (European Learning Communities for People with Mental Illness) kehittää yhteisöllisiä opiskelumuotoja mielenterveyskuntoutujien Klubitaloilla ja edistää kuntoutujien osallistumista ammattiin valmistavaan koulutukseen sekä työelämään. ELECT-projektissa on mukana Klubitaloja, klubitaloverkostoja ja -koulutuskeskuksia seitsemästä Euroopan maasta. Hankkeen koordinaattorina toimii Stakes (Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus). Projekti saa rahoituksensa Euroopan Komission Life Long Learning -ohjelmasta.

Klubitalot tarjoavat mielenterveyskuntoutujille vaihtoehtoisia oppimismahdollisuuksia. Klubitaloyhteisössä voi kehittää perustaitoja ja oppimaan oppimistaitoja. Kuntoutujia kannustetaan ottamaan osaa erilaisille lyhytkursseille, jotka käsittelevät mm. ammatinvalintaa, tietotekniikka ja kielten opiskelua. Klubitalolta saa apua myös opiskelutavoitteiden selvittämiseen ja henkilökohtaisen opintopolun rakentamiseen.

Elect-projekti lisää yhteistyötä Klubitalojen ja oppilaitosten kesken. Projektissa kehitetään tuetun koulutuksen menetelmiä kuntoutujille, jotka haluavat aloittaa koulutuksen tai jatkaa mielenterveyssyistä keskeytyneitä opintojaan. Tuettu koulutus parantaa mahdollisuuksia menestyä opinnoissa ja suorittaa loppututkinto.

Projektin viimeisessä vaiheessa järjestetään tuetun koulutuksen pilottikurssi, joka kokoaa yhteen projektin kokemuksia ja alustavia tuloksia.
Stakes - National Research and development Centre for Welfare and Health Inclusive Employment Initiatives -group