ELECTLifelong Learning Programme / Education and Culture DG
HjemmesideBaggrundAktiviteterResultaterArkivPartnereLinksEPCDKontakt-Choose language
-
  Hjemmeside    
ELECT project imageFormålet med ELECT-projektet (European Learning Communities for Training of People with Mental Illness) er at gøre det muligt for klubhuse at fungere som læringsfællesskaber og at tilbyde at flere mennesker, der har været udsat for en psykisk lidelse (medlemmer), kan få adgang til uddannelse og til arbejdsmarkedet. ELECT-konsortiet er et samarbejde mellem klubhuse, klubhuskoalitioner og uddannelsessteder i syv forskellige europæiske lande. STAKES varetager rollen som projektkoordinator. Projektet er finansieret af fondsmidler fra EU-kommissionens program, Livslang læring.

Klubhuse giver mennesker, der har været udsat for en psykisk lidelse, mulighed for en alternativ ramme om træning og uddannelse. Klubhusene kan hjælpe medlemmerne med at forbedre deres grundlæggende færdigheder og deres indlæringsevner ved at aktivere dem og motivere dem til at deltage i forskellige slags korte kurser, fx karrierevejledning, IT-kurser og sprogkurser. Klubhusene hjælper medlemmerne med at finde frem til et mål for deres uddannelse og sætter dem i stand til at forfølge deres egen vej til målet.

Projektet vil skærpe samarbejdet og den gensidige forståelse mellem klubhusenes læringsfællesskaber og de deltagende landes uddannelsesinstitutioner. Projektet vil udvikle metoder til at støtte de af klubhusenes medlemmer, som ønsker at begynde at studere, og de medlemmer, hvis studier er blevet afbrudt pga. en psykisk lidelse. Støtte til uddannelse har vist sig at forbedre medlemmernes muligheder for at begynde på eller gennemføre et studie.

I projektets sidste del vil ELECT organisere et pilotprojekt om støtte til uddannelse, som vil sammenfatte erfaringerne med projektet og de foreløbige resultater.
Stakes - National Research and development Centre for Welfare and Health Inclusive Employment Initiatives -group